Vérnyomásnapló nyomtatvány


magas vérnyomás és repülőgép antihypertensive drugs that cross the blood brain barrier

Lassan minden hétre jut egy olyan téma, ami azt a tényt erősíti, hogy életünk egyre jobban ráépül az okostelefonokra és az okoseszközökre. Nincs ezzel gond, ezt már régóta mondom, csak arra használjuk, amire tényleg hasznos. Most a vérnyomásnapló KardioNapló kerül terítékre.

szív egészségügyi előnyei magas vérnyomás és arcfájdalom

Regionális Hipertónia Nap a Debreceni Egyetemen, ahol a konferencián mutatták be a szakmai grémium számára azt az alkalmazást, mely nyilván nem világmegváltó, azonban igen sokat segíthet a magas vérnyomással küzdőknek. A KardioNapló nevű alkalmazás vérnyomásnapló nyomtatvány más, mint a napi vérnyomásnapló nyomtatvány vérnyomás értékek naplózására szolgáló okostelefonos alkalmazás.

Azt nyilván mindenki tudja, hogy aki hipertónia küszködik, annak mennyire fontos a napi többszöri vérnyomásmérés és annak pontos rögzítése is.

Persze ezt eddig is meg lehetett tenni, sőt, meg is kellett.

diéta magas vérnyomás ellen blood pressure normal range systolic diastolic

Azonban míg ezt korábban kis füzetekbe, esetleg házilag eszkábált Excel-fájlokba, rosszabb esetben egy sima papírlapra írogatták a felhasználók, addig ezt mostantól már digitálisan is megtehetik. A KardioNapló alkalmazás használatához egyáltalán nem kell űrhajó pilótának lennünk, és ez egy igen fontos tény. Maga az app könnyen kezelhető, átlátható és ez a felhasználók szempontjából, no, meg az alkalmazás népszerűsége szempontjából is fontos.

A KardioNapló nem csak arra használható, hogy beleklimpírozzuk a napi mért értékeket.

repül a magas vérnyomás szeme előtt 2 fokú nyaki gerinc osteochondrosis és magas vérnyomás

Az app lényege, hogy a mért értékek alapján heti, havi statisztikát képes készíteni, melyet egy igen látványos diagram formájában összegez. Sőt, ezekből az adatokból pár kattintással készít egy PDF-formátumban megnyitható vérnyomás naplót is, melyet szintén néhány vérnyomásnapló nyomtatvány már el is tudunk küldeni email formájában akár a háziorvosunknak is.

tansy és magas vérnyomás szív egészsége plusz por

Nyilván ezek nem akkora fícsörök, hogy ettől a világ megfordulna. De legyünk őszinték, mai rohanó világunkban, amikor szinte mindig sietünk és mindig elmarad valami, ezek az apró, de nagyon hasznos lehetőségek sokat jelentenek.

bihart vérnyomáscsökkentő a magas vérnyomásnak való megfelelés

A KardioNapló kezelő felülete egyszerű és letisztult, könnyen és gyorsan tudjuk a mért adatokat rögzíteni, majd a háziorvos számára email formájában megküldeni Fotó: apps. A vérnyomás értékek mellett naplózható a koleszterinszint is, sőt, hasznos tippek és tanácsok formájában is segíti a magas vérnyomással élőket.

Elengedhetetlen az is, hogy az eredményeket időről időre higanyos mérésekkel hasonlítsuk össze. Ez a cikk is érdekelheti Önt! Bővebben a szisztolés és diasztolés vérnyomásról Hogyan történjen a vérnyomásmérés?

Plusz extraként pedig emlékeztetőket is lehet kérni, akár a soron következő vérnyomásmérés időpontjához, akár a következő vérnyomásnapló nyomtatvány bevételéhez. Tudom, léteznek hasonló alkalmazások a milliónyi letölthető programmal telezsúfolt alkalmazás áruházakban, de a KardioNapló egyrészt magyar fejlesztés, másrészt reklámmentes, nem utolsó szempontból pedig még a telefonunkat sem terheli agyon.

Céklalével a magas vérnyomás ellen!