Szívegészségügyi diéták, Egy újabb divat nyomában: Dukan-diéta? - EgészségKalauz


szívegészségügyi diéták

Egy újabb divat nyomában: Dukan-diéta? Módosítva: Nem hallott még a Dukan-diétáról? Nyugodjon meg, hamarosan biztosan fog.

szívegészségügyi diéták

Európa legújabb fogyókúrás őrülete már franciák millióinak segített megszabadulni feleslegesnek ítélt kilóiktól. A "Dukanisták" esküsznek a magas fehérje és alacsony szénhidráttartalmú étrendre, ami gyors, hosszú távú fogyást eredményez.

A gyulladást, a vérnyomást, a koleszterint és más szívbetegségek kockázati tényezőit befolyásolja, hogy mit eszünk. Íme a 6 legjobb diéta a szív szívegészségügyi diéták. A szívbetegség világszerte vezető halálok, így bárhol is élünkérdemes odafigyelnünk, hogy a megfelelő étrenddel támogassuk szívünk egészségét. A rostban, egészséges zsírokban és antioxidánsokban gazdag étrendről kimutatták, hogy segíti a szív egészségét — míg a hozzáadott cukor és a feldolgozott húsok magas bevitele a szívbetegségek fokozott kockázatával jár, írja a Healthline. Bár sok diétáról állítják azt, hogy támogatja a szív egészségét, fontos, hogy olyan étrendet válasszunk, amely tudományos bizonyítékokkal alátámasztott és könnyen fenntartható hosszú távon.

A módszernek olyan híres hívei is vannak, mint Kate Middleton és édesanyja, akik állítólag a szívegészségügyi diéták segítségével hozzák formába magukat a nyári királyi esküvőre. Pierre Dukan, a módszer szülőatyja összesen 3.

Elhízás, túlsúly

Bár egyesek szerint a módszer csak az Atkins-diéta egy korszerűsített változata, a Dukan-diéta már az Egyesült Államokban is rendkívül népszerű. A diétás módszer négy szintből áll: roham, cirkálás, megszilárdítás és fenntartás.

szívegészségügyi diéták

Az első szinten az étrend csak alacsony zsírtartalmú, proteinben gazdag ételeket, szívegészségügyi diéták zabkorpát és vizet engedélyez. A második fázisban már zöldségeket is fogyaszthatunk minden második nap.

Kezdőlap Szent szív-egészségügyi diéta étkezési terv és leves recept A szent szív-egészségügyi diéta vagy a káposztaleves-szívdiéta 7 napos étkezési terv, amely speciális levesekből és zöldségekből áll amelyet liberális mennyiségben fogyaszthat. Az étrendet elsősorban túlsúlyos, szívbetegek használják, akik gyorsan, műtét előtt szeretnének fogyni.

Ha leadtuk a kívánt súlyt, következik a hosszabb, harmadik fázis, ami alatt két hétig bort és édességet is fogyaszthatunk, valamint a kis mennyiségben a kenyér, a gyümölcs és a sajt sem tiltott. Az utolsó szinten ami egy életen át tart a diétázók hat napon keresztül bármit ehetnek, a hetedik napon azonban zsírmentes, fehérjében gazdag ételeket kell fogyasztaniuk. Ehhez jön hozzá a napi kötelező 20 perc szívegészségügyi diéták és lift helyett a lépcső használata.

szívegészségügyi diéták

Ez mind szépen hangzik, azonban egyes szakértők szerint az étrend veszélyes is lehet, főleg alacsony gyümölcs- és zöldségtartalma miatt. Bradley Bale, a texasi Grace Klinika Szívegészségügyi Programjának igazgatója - Szívünk egészsége szempontjából a szívegészségügyi diéták a mediterrán étrend, ami napi szívegészségügyi diéták és zöldségfogyasztást ír elő, ez pedig a Dukan-diétában kifejezetten meg van tiltva.

Dukan saját bevallása szerint húsz évet töltött módszere tökéletesítésével és páciensek ezrei igazolhatják étrendjének jótékony hatásait.

szívegészségügyi diéták

Forrás: Medipress.