Enyhe vérnyomáscsökkentő, Magasvérnyomás betegség (hypertonia)


A legjobb vérnyomáscsökkentők a természetből Origo Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Gyógyszer a családban ; InforMed Szendei, K.

Magas vérnyomásról hipertónia az általánosan elfogadott nézet értelmében akkor beszélünk, amikor enyhe vérnyomáscsökkentő korban az artériás vérnyomás felső szisztolés értéke tartósan meghaladja a Hgmm-t, alsó diasztolés értéke pedig a 90 Hgmm-t. A magas vérnyomás jelentős kockázati tényezőnek minősül a szív- és érrendszeri betegségek szempontjából. Ezek közül a fokhagymát, a galagonyát vagy a fagyöngyöt sokan ismerik, de vannak még hasznos élelmiszerek, amelyek bevethetők a magas vérnyomás ellen.

1 szakasz magas vérnyomás hogyan kell kezelni

Lenmag A Food Enyhe vérnyomáscsökkentő szakfolyóiratban megjelent cikk szerint a lenmag és a belőle készült olaj rendszeres fogyasztása például csökkenti a vérnyomást. A kutatásban résztvevőknél fél éven keresztül napi 30 gramm őrölt lenmag elfogyasztása a szisztolés értéket 10, míg a diasztolést enyhe vérnyomáscsökkentő Hgmm-rel csökkentette.

Mazsola Egy 12 hétig tartó kis mintaszámon elvégzett kutatás igazolta, hogy prehipertóniás pácienseknél a rágcsálnivalók snackek azonos energiamennyiségnek megfelelő mazsolára cserélésével az első, második és harmadik hónap végén is mérhetően csökkent a vérnyomás szisztolés értéke.

lehetséges-e donornak lenni a magas vérnyomásban

A mazsola emellett a fogak barátja is, így érdemes rendszeresen rágcsálni belőle! Dió, pisztácia Egy tavalyi tanulmány megállapította, hogy naponta 5 dekagramm dió elfogyasztása - a testsúly gyarapodása nélkül - csökkenti a vérnyomás szisztolés értékét.

cyanosis hipertóniával

Hasonló eredményre jutott egy másik kutatás is, amely a szisztolés érték csökkenését napi egy adag 2,5 - enyhe vérnyomáscsökkentő dkg pisztácia elfogyasztásával kapcsolatban igazolta. Céklalé A céklalé a benne lévő nitrátnak köszönhetően javítja a vérkeringést, és napi 2,5 dl elfogyasztása 10 Hgmm-rel is csökkentheti a szisztolés és diasztolés értékeket - derült ki egy idei kutatásból.

Tejtermékek Bár a enyhe vérnyomáscsökkentő vérnyomáscsökkentő hatását folyamatosan vizsgálják, az eddigi eredményekből arra lehet következtetni, hogy a húsfogyasztás csökkentésével párhuzamosan a enyhe vérnyomáscsökkentő fogyasztásának növelése a vérnyomásra is jótékony hatással van.

Kapcsolódó cikkek.