Disszertáció hipertónia


Várbíró Szabolcs PhD, Med. Magyar Hypertonia Társaság On-line Posztgraduális képzés: Disszertáció hipertónia Pályafutása[ szerkesztés ] ban szerzett orvosi diplomát summa cum laude a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd kandidátusilletve a tudományok doktora A bergeni, az alabamai, a Dél-kaliforniai, a Disszertáció hipertónia, a montpellier-i, a heidelbergi, a Tulane Egyetemek korábbi disszertáció hipertónia, -professzora.

Bánfi Ibolya - Magas vérnyomás legyőzése játszi könnyedséggel

Nephrologiai PhD programjában eddig 70 PhD végzett, ebből nak ő volt a témavezetője. Ezenkívül irányításával 2 kandidátusi disszertáció is született. Érdeklődési terület[ szerkesztés ] A veseműködés és a vérnyomás szabályozás élet-és kórélettana a molekuláris szinttől a betegekig.

Kiss Enikő C… Magyar-román erkölcsi bizonyítvány tartalma kétnyelvű gy… Dr. Kiss Szabolcs

Többek között új modellt dolgozott ki az intrarenális mikrocirkuláció felépítésére. Nevéhez fűződik disszertáció hipertónia glomerularis filtrációt szabályozó "short-loop" mechanizmus leírása.

Homepage Artériás hipertónia 2 p 3 Artériás hipertónia 2 p 3 A hajszálerek artériás végén a vérnyomás I. Fokozatú hipertónia — 18,7—21,2 Fokozatú hipertónia. Vérnyomás karkötő csökkentésére. Általános szempontok A sürgősségi ellátás alapjainak.

Disszertáció hipertónia gyomorfal mikrocirkulációjának vizsgálatára először alkalmazta a mikropunkciót, és mérte meg a kettős kapilláris rendszerben a filtrációs és a reszorbciós erőket. Elsőként ismerte fel és írta le az endotheliális nanocsatornákat a renalis afferens arteriola distalis szakaszán kísérleti emlősállatokban, illetve emberben és igazolta, hogy ezek száma függ a szervezet aktuális állapotától például kor, a stressz, az angiotenzin.

Érbetegségek - Aorta disszekció Meghatározás Az aorta disszekció aorta dissectio, aorta repedés a főverőér falának hosszanti, lap szerinti szakadása, az ér teljes átlyukadása nélkül melynek során az hipertóniás arcszín falának középső rétege kettévált.

disszertáció hipertónia

A rétegek között íly módon létrejött csatornában vér található. Hogyan jön létre?

disszertáció hipertónia

Az aorta disszekció kialakulására kétféle elmélet is elfogadott. A régebben kidolgozott, elterjedtebb és elfogadottabb disszertáció hipertónia szerint az aorta belső rétegének intima repedésén keresztül áramlik a vér a károsodott középső rétegbe tunica mediábamelyben előre haladó, ritkábban visszafelé haladó áramlással csatornát állument képez.

Imaging technikával élő állatban először tette láthatóvá e nanocsatornákat és kimutatta, hogy a filtráció ezeken keresztül már a glomerulus előtt is jelentős.

disszertáció hipertónia

Kutatási eredményeivel újraértelmezte a juxtaglomerularis apparátus morfológiáját és funkcionális jelentőségét. Olvassa el is.

A Magyar Hypertonia Társaság tagjai számára pályázatot hirdet A, hypertoniával kapcsolatos klinikai és elméleti tudományos kutatás, B, külföldi illetve belföldi kongresszusi részvétel, C, külföldi illetve belföldi tanulmányúti ösztöndíj, D, külföldi előadó meghívása, F, PhD képzés maximum 1,5 millió forintos támogatására, hogy ezzel is hozzájáruljon a hazai hypertonológia fejlesztéséhez.