Algopyrin vényköteles. Változás a patikákban: az Algopyrin és több gyógyszer ismét recept nélkül kapható


Újra vény nélkül kapható az Algopyrin MME Február től ismét recept nélkül kapható az egyik legnépszerűbb fájdalomcsillapító, az Algopyrin és több más azonos hatóanyagú gyógyszer.

algopyrin vényköteles articsóka magas vérnyomás

A készítmény óta volt vényköteles. Fejfájásra, izomfájdalomra, lázcsillapításra sokan szednek Algopyrint.

Nem kell recept az Algopyrinhez

Az egyik legnépszerűbb fájdalomcsillapítót től ig recept nélkül lehetett megvásárolni a gyógyszertárakban, ám től újból vényköteles lett a gyógyszer. Egy idei rendelet szerint viszont a metamizol-nátrium hatóanyagú készítmény kikerült a receptköteles gyógyszerek köréből.

algopyrin vényköteles a magas vérnyomás harmadik szakasza

A kiadhatóság felülvizsgálatára az egyik jogosult kérelmére került sor. EüM rendelet Ezt követően az OGYÉI a többi forgalomba hozatali engedély jogosult figyelmét is algopyrin vényköteles az átsorolás lehetőségére.

algopyrin vényköteles magas vérnyomás és agresszió

PARMA Algopyrin vényköteles gyógyszertári rendszergazdák folyamatosan frissítik az adatbázisukat, de adódhatnak eltérések, ezért az OGYÉI kéri, hogy nevezett gyógyszerek expediálása során a hatóság honlapján elérhető gyógyszer-adatbázisban található kiadhatóságnak megfelelően járjanak el. Az Algopyrin nem támogatott gyógyszer, hiába van tehát ezentúl felírva receptre, az ára ugyanannyi, mintha vény nélkül vásárolnánk meg.

Fontos változás jön az Algopyrin hatóanyagánál Origo Napokon belül ismét vény nélkül is elérhető lesz a legnépszerűbb fájdalomcsillapító, az Algopyrin hatóanyaga.